Jdi na obsah Jdi na menu
 


...ZDRAVÉ VAŘENÍ...RECEPTY...

 

Podzimní kešu inspirace

...podzimní kešu inspirace...

ingredience:

 ...kešu natural - 50 g...hořká čokoláda - 85 % - 20 g ...olivový olej - 10 ml... jablko - 1 ks... skořice...

 doba přípravy: 3 minuty

...kešu natural krátce opražíme na pánvi s olivovým olejem...

...po 2 minutách přidáme kousky hořké vysokoprocentní čokolády a na nízké teplotě při stálém míchání ji necháme rozpustit...

...celou směs lehce zaprášíme mletou skořicí a podáváme s čerstvým jablkem...


 Dýňový krém z klíčené cizrny

...dýňový krém z klíčené cizrny...

ingredience:

...dýně - 400 g...klíčená cizrna - 200 g ...bazalka... bio zeleninový bujon -  1 ks... himalájská sůl... ...lahůdkové droždí - 40 g...

 doba přípravy: 20 minut

 ...dýni omyjeme...rozkrojíme...vybereme vnitřek...nakrájíme na kousky a vaříme v mírně solené vodě společně s klíčenou cizrnou přibližně 15 minut...

 ...poté celou směs důkladně rozmixujeme s přidáním lahůdkového droždí, které zvýrazní samotnou chuť polévky...

 ...polévku podáváme s menším množstvím čerstvě klíčené (tepelně neupravené) cizrny a čerstvých lístky bazalky...


 Divoké hřiby s pohankou

...divoké hřiby s pohankou...

ingredience:

...hřiby - 400 g ...cibule - 100 g... česnek - 4 stroužky... olivový olej - 10 ml ...černá sůl... pepř... sójová omáčka... vejce - 1 ks... rajče - 50 g ...pohanka - 100 g

doba přípravy: 20 minut

...cibuli nakrájíme na kousky společně s několika stroužky česneku a krátce podusíme v hrnci s olivovým olejem...

...přidáme nakrájené čisté hříbky, důkladně promícháme a necháme pod poklicí dusit 10 minut...

...poté přidáme černou sůl, trochu pepře, sójové omáčky, opět promícháme a necháme na mírné teplotě dusit dalších 10 minut...

...nezapomeneme průběžně míchat, aby se hřiby nepřipálily...

...mezitím v mírně solené vodě uvaříme do měkka pohanku, což bude trvat cca 6-8 minut...

...poté ji scedíme, propláchneme a na pánvi připravíme jedno vejce...posolíme...

...podáváme se zeleninou...


 Hrachové sušenky

...hrachové sušenky...

ingredience:

...hrách - 100 g... mrkev - 20 g... lněná semínka - 10 g... dýňová semínka - 20 g ...kari koření ...mletá červená paprika... himalájská sůl ...

doba přípravy: 10 minut (bez sušení)

...nejprve rozmixujeme na kaši hrášek...

...dále pomeleme lněná i dýňová semínka a nastrouháme mrkev najemno...

...do celé směsi přidáme trošku soli a připravené koření, důkladně promícháme a vytvarujeme malé bochníčky...

... necháme je důkladně vysušit...( lze i na přímém slunci... v letním období budeme čekat pouze několik desítek minut...)...


 Houbová bramboračka

...houbová bramboračka...

ingredience:

... brambory - 100 g... hříbky - 100 g ...mrkev - 100 g... nať petržele - 30 g ...himalájská sůl... sójová omáčka...lahůdkové droždí - 10 g ...

doba přípravy: 25 minut

...očištěné hříbky nakrájíme a v horké vodě necháme odležet přibližně dvě hodiny...

... pak je společně s nakrájenými bramborami a mrkví v mírně solené vodě vaříme do změknutí, což nebude trvat déle než 25 minut...

...přibližně 5 minut před koncem vaření přidáme nakrájenou nať petržele, lžičku droždí a sójové omáčky...


Mrkvové placičky

 ...mrkvové placičky...

ingredience:

... mrkev - 80 g... lněná semínka - 20 g... mák - 10 g... med - 10 g... mandle... ...sušené brusinky...

 doba přípravy: 12 minut

...nejprve na velmi jemném struhadle nastrouháme mrkev...nasypeme společně se lněnými semínky a mákem do mixeru a důkladně rozmixujeme... (použití mlýnku je šetrnější varianta )...

 ...směs vložíme do misky...přidáme med a menší vařečkou nebo lžící důkladně prohněteme do těsta...

... na desce pak těsto vyválíme do placky, ze které (například malým hrníčkem na kávu) vykrájíme kolečka...

 ...ta ozdobíme mandlemi a sušenými brusinkami...


 recept Pečená dýně hokaido

 ...pečená dýně Hokkaidó...

ingredience:

...dýně Hokkaidó - 1 kus...olivový olej...česnek...tymián či jiná bylinka...

...dýni nakrájíme (neloupeme, pokud není kůrka ještě příliš tvrdá)... vydlabeme semínka....rozložíme na vymazaný plech a potřeme marinádou z olivového oleje, soli, česneku a příp. bylinek...

... pečeme do změknutí asi na 180 stupňů...

...podáváme samostatně nebo jako součást jídla, např. s bramborami...


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Multi Rock Salt Company

(Petra Rindtová, 28. 8. 2015 10:41)

Dobrý den,
velice děkujeme za nabídku, ale nemáme zájem o žádné výrobky ze soli ani solné inhalátory či lampy.
Hezký den.

Hello,
Thank you very much for the offer, but we do not want any products from salt or salt inhalers or lamps.
Have a nice day.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA